A. B. | 27. 7. 2022, 15:34

37-letnik v počitniški hiški gojil konopljo

PU Novo mesto/fotomontaža

Policisti so med drugim zasegli več kot 20 kilogramov konoplje. Kakšna bo njegova kazen? 

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so brežiški policisti med preiskavo počitniške hiše 37-letnika odkrili nasad prepovedane konopolje. Zasegli so več rastlin konoplje ter drugih prepovedanih petard in eskploziv. 

Zasegli so več do 1,8 metra visokih rastlin prepovedane konoplje, 20 kilogramov posušene konoplje, različno pakirano konopljino smolo, predmete za pakiranje in preprodajo ter opremo in pripomočke za gojenje.

PU Novo mesto

Odkrili so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles ter nekaj več kot 60 tulcev, napolnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig, so navedli. 

Kakšna bo kazen za osumljenca? 

Pri zasegu omenjenih predmetov so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti in bombni tehniki specialne enote Generalne policijske uprave. 

PU Novo mesto

37-letnik bo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter s predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog kazensko ovadili. Ovadili ga bodo tudi zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

PU Novo mesto

Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Kriminalistične preiskave in analize zaseženih predmetov sicer še niso končali, so dodali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord