15. 6. 2022, 13:52

5-letnik se je v prestolnici zabodel z uporabljeno narkomansko iglo

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Petletnik naj bi nabiral ptičja peresa v bližini igral. Tam je našel uporabljeno igro in se z njo zabodel še preden je lahko oče reagiral.

Oče petletnika, ki se je zabodel z uporabljeno iglo, je pojasnil, da se je ta dogodek odvil v začetku tega tedna v bližini Slovenskega etnografskega in narodnega muzeja. Za N1 je povedal, da tja s sinovoma, starima 5 in 2 leti in pol, zahaja večkrat, saj se tam rada igrata. 

Kakšno je njegovo zdravstveno stanje? 

Kot so zapisali na N1, je bila igla na vidnem mestu. Injekcijo je postavil na bližnji koš za odpadke, sina pa je odpeljal domov. Takoj mu je razkužil prst in roke. 

Čeprav je tveganje za okužbo sicer majhno, bodo njegovo stanje na infekcijski kliniki spremljali pod budnim očesom. Večkrat mu bodo tudi odvzeli kri. 

"Starejšega sina sem zadnje mesece nenehno opozarjal, naj ne pobira stvari, ki so na tleh, ker je lahko nevarno. A trenutno je v tej fazi, ko ga vse izjemno zanima in je impulziven ter vesel, ko kaj najde," je pripovedoval oče za N1.

Profimedia

Otroka so odpeljali na urgenco 

Z urgence so ga napotili na infekcijsko klikniko, kjer so ocenili mogoča tveganja in mu odvzeli kri. "Zdravniki pravijo, da je tveganje zelo nizko, vendar bo čas pokazal, ali se je s čim okužil," je še povedal oče.

Na odvzem krvi se mora vrniti čez en mesec, tri mesece in pol leta. 

Igle, ki jo je položil na koš za odpadke, naslednji dan ni bilo več tam. "Upam, da ta primer vsaj nekoga malo zgane, da se takšna situacija ne bi več zgodila," je za N1 še dejal sogovornik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord