25. 5. 2024, 22:03 | Vir: STA

82-letnik vozil brez dovoljenja in še pod vplivom alkohola ter povzročil ...

Srdjan Zivulovic/Bobo

V petek zvečer so radovljiški policisti zasegli avtomobil 82-letnemu vozniku, ki je pri vključevanju v promet povzročil prometno nesrečo. 

Radovljiški policisti so v petek zvečer zasegli avtomobil 82-letnemu vozniku, ki je pri vključevanju v promet povzročil prometno nesrečo. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, prav tako vozilo ni bilo registrirano.

Odredili so mu strokovni pregled, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Kot so pojasnili policisti, je 82-letni voznik pri vključevanju v promet izsilil prednost drugemu vozniku in vanj trčil. Vozil je neregistriran avtomobil in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ob tem so mu v litru izdihanega zraka namerili 0,42 miligramov alkohola.

Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek za več prometnih prekrškov in zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so zapisali.

Bobo

Delo so imeli tudi kranjski policisti, ki so v petek zvečer v eni izmed garažnih hiš nakupovalnega centra na območju Kranja izvajali policijski postopek v povezavi s kršitvijo cestno prometnih predpisov. Po prvih ugotovitvah sta policista s službenim vozilom ustavljala mladoletnega voznika mopeda, ki je bil v nadaljevanju udeležen v prometni nesreči. Po podatkih, s katerimi razpolaga policija, je bil mladoletnik hudo telesno poškodovan.

V prometni nesreči sta bila s službenim vozilom udeležena tudi policista, ki sta se lažje telesno poškodovala. Ker je bil v prometni nesreči udeležen policist, so o njej obvestili posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva. Za ugotovitev in razjasnitev okoliščin so ustanovili tudi komisijo, ki bo temeljito preverila vse okoliščine dogodka, so še zapisali na kranjski policijski upravi.

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO