T. R. K. | 16. 5. 2024, 11:18

Tudi Aleksander Čeferin podprl Slovenko, ki se je vpisala v zgodovino Evrope: "Podpisal sem, ker verjamem ..."

Aleksander Čeferin

Profimedia

Kampanjo Inštituta 8. marec je podprl tudi predsednik Evropske nogometne zveze, Aleksander Čeferin.

Tudi predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je podprl kampanjo Inštituta 8. marec za varen in dostopen splav v Evropi My Voice, My Choice. 

"Podpisal sem evropsko državljansko pobudo za varen in dostopen splav v Evropi My Voice, My Choice. Ker verjamem, da je svoboda odločanja temeljna človekova pravica," je ob tem povedal. Pozval je še, da se mu ljudje pridružijo in oddajo svoj podpis ter s tem prispevajo k bolj sočutni, pravični in solidarni Evropski uniji. 

Svojo hvaležnost za podporo je izrazil tudi Inštitut 8. marec, ki se mu je v objavi posebej zahvalil. "Iz srca hvala za solidarnost," so med drugim zapisali. 

Za to, da bi o državljanski pobudi odločala Evropska komisija, mora Inštitut 8. marec v letu dni zbrati milijon podpisov v najmanj sedmih državah članicah Evropske unije, do zdaj pa so jih zbrali že 200.000. S tem je pobuda postala najhitreje rastoča v zgodovini Evrope. 

Akcijo so že podprli številni zvezdniki, tudi Mark Ruffalo in Pedro Pascal, nedavno pa jo je podprla tudi pevka Severina, ki je na svojem Instagram profilu odločno pozvala k podpisovanju iniciative. 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu