9. 11. 2023, 12:17 | Vir: STA

Andrej Benedejčič razrešen z mesta državnega sekretarja za nacionalno varnost, vlada je zanj pripravila drugačno prihodnost

Bobo/Žiga Živulović

Vlada se je odločila, da razreši Andreja Benedejčiča, ki je zasedal mesto državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba.

Andrej Benedejčič je razrešen z mesta državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba, poroča N1. Svojo funkcijo bo zapustil s 15. novembrom, in sicer zato, ker bo zavzel drugo delovno mesto: v Bruslju bo postal slovenski stalni predstavnik pri zvezi Nato.

Bobo/Žiga Živulović

Da bo imenovan na to delovno mesto, je bilo v uradnem listu objavljeno že julija, vendar je moral "dokončati določeno nalogo", zato se v tuje mesto odpravlja šele sedaj, so sporočili s kabineta predsednika vlade. Za N1 so povedali, da je bila ta naloga udeležba na srečanju svetovalcev za nacionalno varnost, ki je v okviru ukrajinske mirovne formule potekalo konec oktobra na Malti. 

"Ukrajina nam je ob avgustovskih poplavah poslala svojo najboljšo enoto za reševanje. Tudi zaradi moralne dolžnosti smo se srečanja na Malti udeležili na potrebni ravni ter se Ukrajini zahvalili za pomoč," je za N1 dejal Benedejčič.