STA/P.M. | 4. 2. 2023, 08:00

Arso je za ta del države izdal oranžno opozorilo

Profimedia

Vetrovni sunki lahko ponekod presežejo hitrost 70 km/h, na izpostavljenih legah pa tudi okoli 90 km/h, so zapisali na svoji spletni strani.

Agencija za okolje (Arso) opozarja, da bo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji od zgodnjega jutra do poznega popoldneva pihal močan severni veter. "Severno do severozahodni veter se bo nad Slovenijo krepil že v soboto zgodaj zjutraj, najmočnejši pa bo predvidoma dopoldne in sredi dneva. Po nižinah Gorenjske, Koroške, Štajerske in Prekmurja bodo vetrovni sunki lahko ponekod presegli hitrost 70 km/h, v nekoliko višje ležečih krajih pa tudi 90 ali 100 km/h," opozarja agencija. 

Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju do 4 stopinj Celzija, je tudi zapisano na njihovih spletnih straneh. Medtem bodo najvišje dnevne temperature od 5 do 11. Na Primorskem bodo temperature kljub burji dosegle do 14 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho ter hladneje. V nedeljo bo ponekod pihal severovzhodnik, v ponedeljek na Primorskem šibka burja. V noči na ponedeljek se bo prek naših krajev proti jugu pomikalo višinsko jedro hladnega zraka, nad srednjim Sredozemljem bo nastalo plitko ciklonsko območje.

Nad naše kraje bo pritekal vse bolj mrzel in razmeroma suh zrak. V prihodnjem tednu bo prevladovalo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bo na zahodu države. Dnevne temperature bodo večinoma malo nad 0 °C.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol