24. 4. 2022, 21:46 | Vir: STA

Alenka Bratušek ni mogla skrivati razočaranja, kaj je povedala?

Bobo

Stranka SAB se poslavlja iz parlamenta. 

Rezultati vzporednih volitev stranki SAB kažejo na 2,9 odstotka glasov, kar ne zadošča za vstop v DZ. "Dali smo vse od sebe," je ob tej številki dejala vidno razočarana predsednica stranke Alenka Bratušek. A kot je dodala, je treba počakati na rezultate Državne volilne komisije. Zahvalila se je vsem, ki so glasovali za SAB.

Bratuškova je poudarila, da so se v tej volilni kampanji borili za to, da so ljudem povedali, da je treba Slovenijo postaviti nazaj na pravo pot – na pot demokracije, svobode medijev, spoštovanja človekovih pravic.

Čestitala Golobu

"In kot kažejo vzporedne volitve, nam je vsem skupaj to tudi uspelo, zato čestitke zmagovalcem," je dejala ter čestitala Gibanju Svoboda in strankinemu vodji Robertu Golobu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAB - Stranka Alenke Bratušek (@strankasab)

V stranki SAB so štab ob nocojšnjem pričakovanju volilnih izidov pripravili v gostilni Pod lipo v središču Ljubljane. Okrog Bratuškove so se med drugim zbrali Ivo Vajgl, Marko Bandelli, Andrej Rajh, Maša Kociper in Angelika Mlinar.

Dosegli svoj cilj

Sicer pa so svoj glavni cilj dosegli. "Naš glavni cilj, opozicije in Gibanja Svoboda, je bil zamenjava te vlade," je spomnil vodja volilne kampanje SAB Jernej Pavlič. Želi si, da bodo to potrdili tudi dokončni rezultati volitev, kajti to je tisto, kar so si ljudje želeli. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAB - Stranka Alenke Bratušek (@strankasab)

SAB je na prejšnjih volitvah leta 2018 dobila 5,11 odstotka glasov in s tem pet poslancev v DZ, vendar med njimi ni bilo predsednice Bratušek. V poslanske klopi so sedli Marko Bandelli, Peter Jožef Česnik, Franc Kramar, Andrej Rajh in Vojko Starović.

Rezultat izpred štirih let je bil najboljši volilni rezultat za SAB, pred tem je stranka na predčasnih volitvah leta 2014, takrat pod imenom Zavezništvo Alenke Bratušek, dobila 4,38 odstotka glasov in štiri poslance v DZ.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ