R. K. | 24. 5. 2023, 19:31

Ali Anže Logar prihodnji teden ustanavlja svojo stranko? Odzval se je že Janez Janša

Žiga Živulović jr./Bobo/fotomontaža

O takšnih korakih se je govorilo že od predsedniških volitev, zdaj pa naj bi se nekaj tudi dejansko dogajalo.

Predsednik SDS Janez Janša je ob robu današnje seje DZ dejal, da je društvo, ki naj bi ga poslanec SDS Anže Logar ustanovil prihodnji teden, dobrodošla popestritev v slovenskem političnem prostoru. Janša tega projekta niti ne zavrača niti ne podpira. "Ali bo iz tega pač nastala stranka, ali ne, to pa morate vprašati gospoda Logarja," je dejal in dodal da nanj gleda kot na "dobrodošlo osvežitev".

Žiga Živulovič jr./Bobo

Znana imena nekaterih sodelujočih

Logar naj bi svoje društvo skupaj z desetimi somišljeniki ustanovil prihodnji teden, posvečalo pa se bo predvsem razpravi o prihodnosti Slovenije, poleg tega pa se bodo oglašali o aktualnih družbenih in političnih temah, je v ponedeljek poročal časnik Delo. Logar ustanovitev nove platforme sicer napoveduje že vse od nastopa na predsedniških volitvah.

K sodelovanju naj bi mu uspelo pritegniti vodjo kabineta nekdanjega slovenskega predsednika Boruta Pahorja, Aljo Brglez, nekdanjo evropsko poslanko SDS in šefinjo njegovega volilnega štaba Romano Jordan, poslanko SDS Evo Irgl, profesorja evropskega prava na Novi univerzi Mateja Avblja, z Logarjevo vizijo pa naj bi simpatiziral tudi nekdanji minister za digitalni razvoj iz tretje Jaševe vlade Mark Boris Andrijanič.

Profimedia

Bo kmalu ustanovna seja?

Po informacijah časnika bo ta teden potekalo delovno kosilo ustanoviteljev, na katerem bodo določili datum sklica ustanovne seje društva. Statut društva, ki bo odprto za vse, ki delijo njihove vrednote, pa naj bi bil že spisan. Logar se na vprašanja in prošnje za dodatna pojasnila, ki mu jih je poslala Slovenska tiskovna agencija, za zdaj ni odzval.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol