Uredništvo | 13. 6. 2023, 11:08

Ali šef lahko brska po vašem mobilnem telefonu? Vukovićeva naj bi zahtevala prav to, Golob ji išče novo službo

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Stranko Roberta Goloba pretresa domnevno neprimerno obnašanja generalne sekretarke. Bo zaradi nedopustne poteze res ostala brez službe?

Ne samo s Tino, Robert Golob, premier slovenske vlade, ima vedno več težav tudi z Vesno. Medtem ko njegova srčna izbranka Tina Gaber dviguje veliko prahu z objavami na družbenih omrežjih (spomnimo, nedolgo tega je prestopila mejo okusnega in dovoljenega, ko je ob robu Ljubljanice božala nutrije) in menda s svojim pojavljanjem na vladnih hodnikih še kako jezi zaposlene, je Vesna Vuković več kot očitno prekoračila vse meje okusnega (in dovoljenega?) v vlogi generalne sekretarke Gibanja Svobode.

Vesna Vuković

Vesna Vuković

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kot poroča portal Požarreport, naj bi Vukovićeva nedolgo tega zahtevala osebni pregled mobilnih telefonov vseh poslank in poslancev Gibanja Svobode, saj je bila prepričana, da je prav eden od njih izdajal informacije Meti Roglič, novinarki spletnega portala N1. Temu naj bi se nemudoma uprla Mojca Šetinc Pašek, bojda z besedami, da bo telefon pokazala zgolj Golobu, nikakor pa Vukovićevi.

Jo Golob res želi 'parkirati' na Telekomu?

"Incident" je menda sodu izbil dno in kar nekaj poslancev naj bi od Goloba zahtevalo Vukovićevo odstranitev s funkcije generalne sekretarke. Vse v želji, da bi se odnosi med stranko in poslansko skupino Gibanja Svobode umirili in normalizirali. Akcijo naj bi podprla tudi podpredsednica Gibanja Svobode in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Portal Požarreport dodaja, da premier vlade Vukovićevi že išče novo službo, in sicer naj bi jo želel "parkirati" v upravi Telekoma Slovenije, kjer naj bi opravljala službo svetovalke. Toda Vukovićeva menda nima ustrezne visokošolske izobrazbe, kar precej otežuje vse skupaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord