M. P. | 30. 5. 2023, 12:30

Ameriška turista po prihodu v Ljubljano doživela ogromno nevšečnost: "Bi nas to tukaj moralo skrbeti?"

Bobo/fotomontaža

Na slovenskem popotniškem forumu sta zapisala, da sta do tega trenutka potovala precej brezskrbno.

"Z možem sva ravno prispela v Ljubljano z vlakom," je Američanka začela svoj zapis v skupini Slovenia Travel Forum na Facebooku. "Moški na železniški postaji mi je poskušal ukrasti denarnico, kar sem preprečila. A šele po tem, ko je že odprl zadrgo moje potovalne torbe."

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Tu pa se njena "dobrodošlica" v slovenski prestolnici še ni končala, na njuno grozo jima je moški sledil in nato posegel tudi po moževi denarnici v hlačnem žepu. "Zelo predrzno," je zapisala nekdanja članica odbora predstavniškega doma za promet in infrastrukturo v ameriškem kongresu, kot ima navedeno na svojem Facebook profilu.

Facebook/Slovenia Travel Forum

S člani popotniške skupine je delila, da sta z možem ravnokar deset dni preživela na Hrvaškem: "Tam sploh nisem pomislila na svojo torbico," in ob tem vprašala, ali je tovrstno dogajanje velik problem v središču Ljubljane. "Kako zaskrbljeni bi morali biti?" jo je zanimalo.

Profimedia

Večina ji je odgovorila, da gre za precej nenavaden dogodek ter da je slovenska prestolnica ena najbolj varnih v Evropi. Nekateri pa so tudi opozorili na porast uličnih kraj pri nas.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol