A. Ko. | 24. 6. 2022, 11:32

Anita Ogulin: "Čas je za prvo žensko predsednico Republike Slovenije"

Uredništvo/Bobo/fotomontaža

Vodja projekta Botrstvo, dolgoletna prostovoljka in predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, je ime leta 2021 na Valu 202. Z njeno pomočjo in zaradi nje so številni otroci iz socialno šibkih družin dobili priložnost za razvoj svojih talentov in lepše življenje. Zakaj se je tako srčna oseba odločila podpreti predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar?

V dobrih šestih desetletjih prostovoljstva Anite Ogulin so se zvrstile številne zgodbe. Humanitarka, ki odpira oči družbi, se je v bitki za predsedniški stolček odločila podpreti žensko kandidatko Natašo Pirc Musar. Z njo smo se pogovarjali o vzrokih, o njej sami in o socialnem stanju v državi, ki potrebuje močne in korenite spremembe.

Zakaj humanitarka podpre politika?

"Natašo Pirc Musar poznam že dolgo vrsto let. Še iz časov novinarstva in naprej. Sodelovali sva na različnih področjih in je zaupanja vredna oseba, ki ceni poštenost in se zavzema za enakovrednost ter boljši jutri ljudi," pogovor začne Ogulinova, ki ne skriva zaupanja, ki ga ima v svežo kandidatko. Zanjo pravi, da je oseba z integriteto, da je suverena in zato verjame, da nas bo dobro zastopala doma in po svetu.

"Glede na to, da je vse več žensk v politiki, je tudi pri nas že čas za prvo žensko predsednico Republike Slovenije."

Verjame, da lahko ima Pirc Musarjeva kot oseba, kakršna je, in kot ženska večji posluh za urejanje socialnih stisk in problematike v Sloveniji. "Nenazadnje je bila tudi predsednica Rdečega križa Slovenije."

Anita Ogulin

Anita Ogulin

Miran Juršič

Poleg Anite Ogulin so Natašo Pirc Musar podprli tudi: 

igralka Milena Zupančič, igralka Nataša Barbara Gračner, pevka Alenka Godec, pisatelj Tadej Golob, pravnica Alenka Šelih, novinar in voditelj Slavko Bobovnik, košarkar Boštjan Nachbar, mariborska zdravnica in humanitarka Ninna Kozorog, sociologinja Biserka Marolt Meden, pravnik in kriminolog Dragan Petrovec, nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar ter nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk.

Novo na Metroplay: Lahko spreminjamo življenja ljudi | dr. Marko Bošnjak, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice