24. 6. 2022, 10:10

Bralci ste se odločili: bi za predsednico države rajši imeli Natašo Pirc Musar ali Marto Kos?

Fotomontaža/STA

Bližajo se predsedniške volitve, vas pa smo vprašali, katera kandidatka vam je ljubša. Rezultati so nas presenetili!

Kandidaturo za predsednico Slovenije je napovedala podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, ki si želi, da bi jo pri tem podprli tudi organi stranke, v boj pa se namerava podati tudi nekdanja varuhinja človekovih pravic Nataša Pirc Musar.

Koga bi volili danes? 

Zanimalo nas je, če vam je bolj pri srcu Marta Kos ali Nataša Pirc Musar, dobili pa smo več kot 1300 odgovorov. Kaj ste nam povedali? 

Posnetek zaslona

Več glasov je vendarle dobila Marta Kos

Nataša Pirc Musar in Marta Kos očitno kot kandidatki za predsednico države (še) nista prepričali, saj je največ ljudi odgovorilo, da ne bi glasovali za nobeno izmed njiju

Kljub temu pa bi več Slovencev imelo raje za predsednico države Marto Kos kot pa Natašo Pirc Musar, saj je bil to drugi najpogostejši odgovor. Eden izmed komentarjev se je glasil: "Všeč sta mi obe, a če bi bile volitve v nedeljo, bi se odločila za Marto Kos. A je oktober še daleč, tako da se bom dokončno odločila po soočenjih."

Nekateri so menili, da mora na predsedniškem stolčku ostati Borut Pahor, drugi pa so predlagali osebe, ki so znane v svetu zabave, kot je na primer Helena Blagne

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord