A. B. | 29. 10. 2022, 08:04

Anže Logar s svojo izbranko na prav posebnem zmenku (našli smo fotografije)

Žiga Živulović jr./BOBO/fotomontaža

Čeprav nedavno še nismo vedeli, kako izgleda domnevna boljša polovica predsedniškega kandidata, sta tokrat naredila izjemo. 

Predsedniški kandidat Anže Logar se je s svojo izbranko Anjo Rustja udeležil prav posebnega dogodka. Dan pred dnevom reformacije se je namreč v Cankarjevem domu v Ljubljani odvila prireditev v znamenju spoštovanja slovenskega jezika. Logar je s svojo izbranko sedel v prvi vrsti, ob njunih ramah pa mnogi drugi znani politični obrazi. 

Le redko videna skupaj v javnosti

Logarjeva boljša polovica se do zdaj v javnosti ni veliko izpostavljala, tudi medijske pozornosti se je izogibala. Kljub njuni skrivnostnosti pa sta bila tokrat prvič uradno videna skupaj v javnosti. 

Kot morebitna prva dama je sicer Rustjeva na soočenju predsednikov televizijskega programa POP TV povedala, da se namerava kot prva dama ukvarjati predvsem s socialnimi tematikami. Z ljudmi s posebnimi potrebami se ukvarja tudi poklicno, zato so ji te teme blizu. Čeprav se po njenih besedah funkiji popolnoma ne bi "predala", je s tokratno udeležbo na dogodku dokazala, da bi vlgoo opravljala zavzeto. 

Borut Živulović/BOBO

Slavna govornica Asta Vrečko

Na proslavi ob dnevu reformacije je spregovorila ministrica za kulturo Asta Vrečko. Tudi ona se je dogodka udeležila s svojim partnerjem Sašo Brlekom. Na prireditvi pred dnevom reformacije je poudarila pomen slovenskega jezika: "Knjiga danes ni le vir informacij, ampak tudi zatočišče samote in tišine, ki sta v času vseprisotnih družbenih omrežij tako težko dosegljivi. Spodbujanje branja je spodbujanje obračanja k sebi, k človekovi notranji naravi, ki jo prepogosto preglasi hrup potrošniške družbe," je med drugim poudarila in dodala, da je ob tem ključno, da množični mediji ostanejo nepristranski in varni pred "kapitalističnimi in političnimi ugrabitvami".

Borut Živulović/BOBO/fotomontaža

Na dogodku tudi mnogi drugi znani politični obrazi 

Omenjenega dogodka so se udeležili mnogi znani slovenski politični obrazi, vsi ob družbi svojih "boljših polovic". Med drugim se je dogodka že tradicionalno udeležil predsednik republike Borut Pahor s partnerico Tanjo Pečar. Videli smo lahko tudi predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, predsednika Levice in ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Meseca in tudi nekdanjega predsednika Republike Slovenije Milana Kučana.

Borut Živulović/BOBO/fotomontaža

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord