R.S. | 21. 7. 2022, 16:17

Pričakujemo nov temperaturni rekord, Arso izdal rdeče opozorilo

Tanjug/STA

V času neznosne vročine se izogibamo napornemu delu na prostem, priporoča se uživanje lahke hrane, zadrževanje v senci, gozdovih ali v višjih območjih. 

Vročina se vse bolj stopnjuje. Jutri zjutraj bo zaradi šibke burje zelo toplo jutro, zato je Arso izdal najvišjo stopnjo opozorila, saj bo povprečna temperatura presegla 28 stopinj Celzija. Drugod po Sloveniji bodo najvišje temperature od 32 do 37 stopinj Celzija, poroča Arso

Vročina bo drugod po Sloveniji še bolj izrazita v soboto, ko se bo segrelo tudi do 38 stopinj. Najbolj vroče bo predvidoma v južnem delu Ljubljanske kotline, po nižinah Dolenjske in Bele krajine. Tudi drugod po Sloveniji bodo temperature le za kakšno stopinjo nižje.

Bobo

Vse do nadmorske višine okoli 1000 m bo temperatura zraka 30 stopinj ali več. Zaradi velike toplotne obremenitve so za južno polovico Slovenije izdali rdeče opozorilo.

Vročinski val vsaj do ponedeljka

V nedeljo bo v notranjosti Sloveniji malo manj vroče, zaradi šibke burje pa bo izrazita vročina še vedno na Primorskem. Vročinski val bo vztrajal vsaj do ponedeljka.

Od torka naprej bo najverjetneje padlo tudi nekaj zelo dobrodošlega dežja.

Vse do takrat bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. 

V tem času se izogibamo napornemu delu na prostem, priporoča se uživanje lahke hrane, zadrževanje v senci, gozdovih ali v višjih območjih. V vsem te obdobju se lahko krajevno temperatura približa 39 ali celo 40 stopinj.

Pričakujejo, da bodo na marsikateri meteorološki postaji izmerili nov julijski rekord.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol