L. PA. | 27. 3. 2024, 07:00

Tudi vam avtobus kdaj spelje s postaje tik pred nosom? Morda je krivo to ...

Žiga Živulovič jr./Bobo

Ste tekli za avtobusom, voznik pa je mirno speljal s postaje, ne da bi vam odprl vrata?

Med pritožbami, ki jih na ljubljanski mestni občini prejemajo v zvezi z uporabo Ljubljanskega potniškega prometa, so tudi opazke, da njihovi vozniki niso dovolj pozorni na dogajanje v prometu, saj potnikom, ki tečejo za avtobusi, s postaje pogosto speljejo tik pred nosom.

Na občini trdijo, da se to nikoli ne zgodi namerno, je pa eden od voznikov avtobusov nedavno pojasnil, zakaj se to lahko zgodi. Če se pešec avtobusu približuje pravokotno, ga voznik namreč ne more videti v desnem ogledalu.

Drugače pa je, če se pešec vhodu v avtobus bliža tik ob vozilu – v tem primeru ga bo voznik opazil in mu odprl vrata.

@mestnaobcinaljubljana Pogosta in neljuba situacija. Če prihajate pravokotno na avtobus, vas voznik na žalost ne more videti v vzratnem ogledalu. Voznik nikoli ne odpelje namerno pred nosom. 🚌 #ljubljana #slovenija #lpp #voznik ♬ original sound - Mestna občina Ljubljana

Neotesani vozniki?

Pojasnila voznika Ljubljanskega potniškega prometa kljub temu niso prepričala vseh. Uporabniki LPP-ja namreč trdijo, da pri nekaterih voznikih ne gre za to, da bi potnike spregledali, temveč so preprosto brezobzirni.

Morda vas zanima tudi:

"Stala sem v vrsti, da bi šla na avtobus, pa je voznik enostavno zaprl vrata in speljal," je zapisala ena od uporabnic, druga pa, da ji je "pomahal in odpeljal".

Potniki poročajo tudi, da so jih vozniki ignorirali kljub trkanju na steklo, nekateri pa trdijo celo, da so bili ob voznikovem speljevanju s postaje deležni dvignjenega sredinca.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol