P.M. | 20. 1. 2023, 15:58

Bandelli zapušča Goloba, objavil tudi, kam odhaja

Žiga Živulovič jr./Bobo

Odločitev je sporočil na Twitterju in ob tem delil celotno odstopno izjavo. V njej je namignil, v kateri stranki bo poslej.

Marko Bandelli, nekdanji poslanec stranke Alenke Bratušek, izstopa iz stranke Gibanje Svoboda, ki se mu je SAB priključila potem, ko je na zadnjih državnozborskih volitvah ostala pred pragom parlamenta. V svoji odstopni izjavi, ki jo je poslal generalni sekretarki stranke Gibanje Svoboda Tamari Kozlovič, je podal obrazložitev. Zapisal je, da mu vse od pripojitve SAB h Gibanju Svoboda ni bila dana možnost uveljavljanja pravic, še manj dolžnosti. 

"Kot podjetnik in desetletni politično aktivni državljan, bivši župan, minister in poslanec imam željo ustvarjati boljše pogoje za državljane, trajnostni razvoj in rast našega gospodarstva, predvsem pa delovati za šibkejšo kategorijo, kot so upokojenci, in njihove pravice," je zapisal.

Že včeraj je Delo poročalo, da naj bi Bandelli sprejel povabilo stranke DeSUS in se ji pridružil, saj se v omenjeni stranki v kratkem napoveduje oživitev stranke in menjava vodstva. To sedaj potrjuje tudi njegova izstopna izjava.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol