La. P. | 10. 11. 2023, 09:30

Kdor čaka, dočaka: kupci luksuznih stanovanj v središču Ljubljane se končno vseljujejo v nove domove

Uredništvo

Vrata je končno odprla tudi živilska trgovina, ki je del kompleksa, kmalu pa se odpirata tudi kavarna in frizerski salon.

Konec septembra smo poročali o zapletih, s katerimi so se soočali kupci stanovanj v enem izmed stanovanjskih kompleksov višjega cenovnega razreda, ki trenutno kot gobe po dežju rastejo v prestolnici, Bellevue Living.

Stanovanja naj bi bila namreč vseljiva že oktobra lansko leto, a so v septembru še samevala. Nekateri kupci so v dobri veri, da bodo vseljeni pravočasno, prekinili pogodbe najema ali prodali prejšnja stanovanja in so jim zaradi zamud nastali dodatni stroški.

Pri Bellevue Living so nam tedaj sicer pojasnili, da so zamude v gradbeništvu nekaj povsem običajnega, da so 18. septembra pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje in da se njihove stranke veselijo skorajšnje vselitve. 

In res: po včerajšnjem poročanju portala N1 so prvi stanovalci zdaj končno vseljeni, prav tako pa je začela obratovati živilska trgovina Lidl, ki je del kompleksa.

"Odprtje stavbe smo organizirali hkrati z odprtjem Lidla. Trenutno tukaj živi okoli 15 družin in počasi bodo prišli tudi drugi. Stanovanja in stavba so zgrajeni, medtem ko nedokončani ostajajo poslovni prostori v pritličju. Verjamemo, da bo prvi konec tedna v decembru svoja vrata odprla kavarna, istega meseca bo začel delovati tudi frizerski salon. Spomladi bi lahko zaživela še gostilna," je za N1 povedal Jascha Popovic, direktor družbe Bellevue Living. Za kakšno gostilno bo šlo, zaenkrat še ni znano.

Uredništvo

Pa cene?

Prodana je več kot polovica stanovanj v kompleksu (skupno jih je 78), na trg pa zaenkrat še niso dali štirih penthousov. Za največjega, ki meri 291 kvadratnih metrov, bi morali odšteti približno 3 milijone evrov, najcenejša stanovanja, ki so že vsa prodana, pa so stala 260 tisoč evrov.