A. B./STA | 27. 1. 2023, 15:39

Bešič Loredan o napadu v SB Celje: zdravstveno osebje ni krivo, da zdravstveni sistem ne deluje

Žiga Živulović jr./BOBO/fotomontaža

V celjski bolnišnici je v sredo bolnik poškodoval dva zaposlena - enemu je lažje poškodoval roko, drugemu je s čelnim udarcem zlomil nos. Nato je pobegnil. 

"Zaradi stresa ob napadu pa je eden od zaposlenih doživel infarkt," je povedal v. d. direktorja SB Celje Dragan Kovačić. "Obema zaposlenima je povzročil telesne poškodbe, pri enem izmed njiju pa je stres ob dogodku privedel do miokardnega infarkta," je dodal Kovačić. Vsi zaposleni so pretreseni. Na Policijski upravi Celje so v četrtek potrdili, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Po njegovih navedbah je zaposleni še vedno hospitaliziran, njegovo stanje pa je stabilno, je poročal Siol. 

Bolnika, ki je fizično napadel zaposlena, je obravnavala triažna sestra, zdravnik pa ga ni pregledal. "Naša sodelavca, ki sta zdaj poškodovana, sta delala v dobri veri in vsekakor nista kriva za to, kar se je zgodilo," je dejal Kovačić in poudaril, da se zaposleni zavedajo, da niso vedno najboljši, vendar pa to ne upravičuje nasilja.

Kovačić je dodal, da so šokirani nad razmerami v zdravstvu in da je prišlo tako daleč, da bolniki fizično obračunavajo z zdravstvenim osebjem. Dodal je, da so na službene elektronske naslove prejeli kar nekaj žaljivih sporočil.

Bobo

Kaj je o dogodku povedal zdravstveni minister? 

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je v odzivu na dogodek navedel, da ministrstvo obsoja vsakršno obliko nasilja. Poudaril je, da zdravstveno osebje ni krivo, da zdravstveni sistem ne deluje. Po njegovih besedah bosta ministrstvo za zdravje in vlada naredila vse, da se bodo razmere na področju zdravstva uredile.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord