18. 5. 2022, 18:17

Bi lahko Igor Pirkovič v tujini zaslužil milijone?

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Znan obraz s slovenske nacionalne televizije je presenetil z nenavadno izjavo. Ste že slišali, kaj je povedal in kakšne ideje ima za bajni zaslužek?

Znano je, da ima televizijski voditelj Igor Pirkovič, ki se je zaradi vodenja predvolilnih soočenj na slovenski nacionalki večkrat znašel v soju žarometov, tudi pesniško plat. Nedavno je presenetil z izjavo, da bi mu njegov pesniški opus v tujini prinesel milijone.

Nebojša Tejić/STA

Eden najbolj predvajanih avtorjev?

Pirkovič je v nedavnem pogovoru za revijo Reporter govoril tudi o svoji umetniški plati. Med drugim je dejal, da pesni "za dušo," pojasnil pa je tudi, da je bil plodovit pisec besedil za različne slovenske glasbene izvajalce in se ob tem tudi pohvalil, da je s pesnjenjem za naše razmere kar dobro zaslužil.

"V tujini bi bil s takšnim opusom milijonar, tu pa je stvarnost drugačna", je dejal Igor Pirkovič.

Povedal je še, da je pri nas zaslužek od pisanja pesmi "odvisen od vrtenja na slovenskih radijskih postajah", kjer je sam "eden najbolj predvajanih" avtorjev.

Daniel Novakovič/STA

Katere so Pirkovičeve glasbene uspešnice?

Pri Metropolitan.si smo zato preverili, kakšen je Pirkovičev pesniški opus in pod katere slovenske uspešnice se je podpisal. Ugotovili smo, da je tudi v resnici avtor več kot 300 glasbenih besedil, med drugim je leta 1993 napisal besedila za album Ti boš moja ribica Zlatka Dobriča.

Je tudi avtor besedila za pesem Verjamem, s katero je pevka Eva Boto leta 2012 zastopala Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije.

Eden njegovih vidnejših pesniških dosežkov so tudi pesmi za otroke, ki jih je napisal za glasbeni album pevke Anike Horvat

Sicer pa se besedila Igorja Pirkoviča pojavljajo v številnih uspešnicah različnih narodnozabavnih glasbenih skupin, na primer ansambla Gadi, Klapovühov, Poskočnih muzikantov in drugih.

Pa je to tudi dejansko dovolj, da bi, če bi živel v tuji državi, z njimi postal milijonar? Odgovor na to vprašanje prepuščamo vaši domišljiji.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ