T. T. | 15. 9. 2023, 17:44

Na mestu priljubljene biljardne hiše v Ljubljani bodo konec meseca le še ruševine

Facebook/Biljardna Hiša Ljubljana - Parmova

Porušili bodo legendarno biljardnico, ki se je vsidrala v srca mnogih.

V 24 letih obratovanja se je legendarna bijardnica na Parmovi ulici za Bežigradom vsidrala v srca mnogih Ljubljančanov. A na mestu priljubljene bežigrajske biljardne hiše bodo že konec meseca le še ruševine – v partijah s prijatelji boste tam lahko uživali le še do prihodnje nedelje.

Toda ni vse tako črno, kot se sliši. Čeprav bodo stavbo porušili, bodo na istem mestu zgradili novo. In tudi tam bo prostor za ... bilijard.

"Na prostor smo zelo navezani, saj smo tukaj pravzaprav začeli našo pot," je za Slovenske novice povedal lastnik biljardnice Matej Šulek. Dodal je, da ga "veseli, da smo z investitorji dogovorjeni, da dobimo druge prostore na tej isti lokaciji".

Nova biljardnica

Projekt, ki bo potekal pod okriljem gradbenega podjetja Energoplan, že ima prostorski načrt za nove poslovno-stanovanjske prostore, ta pa – kot rečeno – vključuje tudi biljardnico.

Nova biljardna hiša na Parmovi naj bi po njegovih besedah svoja vrata odprla do začetka leta 2027.

"Sicer se v treh letih lahko marsikaj spremeni, ampak plan je začrtan. Gremo proti cilju. Upam, da bomo prišli do njega," je dodal Šulek. Kakšni in kako veliki prostori biljardnice so začrtani za leto 2027, zaenkrat ni znano.

Kje igrati biljard v Ljubljani?

Dokler ne bo zaživela nova bežigrajska lokacija, Biljardna hiša vabi vse ljubitelje te igre v svoje prostore na Slovenski ulici. Tamkajšnja biljardnica meri čez tisoč kvadratnih metrov, kar je še enkrat več od tiste na Parmovi, kjer kvadratura dosega dobrih 400 kvadratnih metrov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol