Uredništvo | 21. 12. 2023, 08:01

Turista je lepota Blejskega jezera tako prevzela, da mu je zapel (VIDEO)

Slovenia Travel Forum/posnetek zaslona

Med vožnjo s pletno Maltežan ni mogel zadržati svojih čustev.

Nobenega dvoma ni, da je Bled eden najlepših krajev na svetu. Takšno potrditev je naš turistični biser dobil že večkrat tudi iz tujine. Letos ga je ameriška medijska hiša CNN uvrstila med 25 najlepših krajev na našem planetu, o njem so pisali v sami presežnikih, najbolj pogosto uporabljena beseda pa je bila "osupljivo". "Lesketajoča se modra voda, v kateri lebdi odsev Julijskih Alp, na sredini pa je otoček s cerkvico," so navedli. Resnično gre za prizor, ki človeka  — sploh, če ga vidi prvič  — navda z zelo močnimi čustvi.

Res izjemen prizor!

Res izjemen prizor!

Profimedia

Prav to se je zgodilo tudi turistu, ki je k nam s svojo turistično skupino prišel z Malte. Ko so sedli na blejsko pletno in se zapeljali proti otočku, se ga je neverjetna lepota okrog njega tako dotaknila, da je začel peti. Glede na to, da gre za poklicnega tenorja, je Bledu zapel delček iz opere.

Ob videu, ki ga je delil v popotniški skupini Slovenia Travel Forum na Facebooku, je malteški turist zapisal: "Kakšna lepota ... prejšnjo nedeljo na Blejskem jezeru ob 9. uri zjutraj pri temperaturi 2 stopinji Celzija. Nisem mogel nadzorovati svojega spontanega izbruha ..."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol