R. K. | 20. 2. 2023, 10:40

Bodo v Ljubljani porušili Jelinčičevo vilo in zgradili stanovanja? Nekdanji poslanec odgovarja

Google Street View/Borut Živulovič/Bobo/fotomontaža

Po tem, ko je v javnosti zaokrožilo, da občinski prostorski načrt na mestu Jelinčičeve nepremičnine predvideva gradnjo stanovanjskega naselja, je v javnosti završalo.

O težavah, pred katerimi naj bi se pri prodaji svoje ljubljanske vile znašel nakdanji poslanec Zmago Jelinčič, smo že poročali. Na lokaciji, kjer nepremičnina stoji, naj bi namreč glede na prostorski načrt zgradili cesto za novo naselje na območju Tobačne. To so zdaj za portal Necenzurirano potrdili tudi na ljubljanski občini, kjer pravijo, da je Jelinčičeva hiša predvidena za rušenje

Na navedbe je odgovoril tudi Jelinčič, ki je za N1 povedal, da je informacija zanj nova, za to pa na občini naj ne bi imeli osnove. Po njegovih navedbah naj bi to predvideval občinski prostorski načrt, ki več ne velja. "Stanje je zdaj drugačno. Občina bo morala izbrisati to objavo, ker ni več relevantna in nima več nobene zveze z realnostjo," je povedal. 

Žiga Živulovič jr./Bobo

Imel je pogodbo s podjetjem Imos

Med drugim je za omenjeni medij povedal, da lahko hišo zrušijo, če bodo plačali, a je poudaril, da osnove za kaj takega nimajo. "Na občini jim nisem pogodu in všeč. Navkljub vsemu ne bodo mogli kar tako delati, ker niso absolutni vladarji. Kljub vsemu so še kakšne institucije, ki jim je do tega, da se v Sloveniji vzdržuje pravni red," je še dejal.

Pojasnil je tudi, da je imel pogodbo z gradbenim podjetjem Imos, ki naj bi v primeru gradnje projekta Tobačna mesto od njega za tri milijone evrov kupilo hišo. "Ampak zadeva je propadla, Imosa ni več, gradbeno dovoljenje za tisto Tobačna mesto je tudi že propadlo, ker se ni nič delalo. Zadeva nima nobene pravne osnove," je zatrdil za N1.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord