R. K. | 6. 2. 2023, 12:59

Zmago Jelinčič je pri prodaji trimilijonske vile naletel na težave

Žiga Živulovič jr./Bobo

Prvaku stranke SNS, ki želi zapustiti prestolnico in se preseliti na morje, lahko načrte prekriža ljubljanska občina.

Zmago Jelinčič se od zadnjih državnozborskih volitev, kjer je njegova stranka SNS izpadla iz parlamenta, v javnosti ne pojavlja pogosto. Tokrat pa je izbruhnila novica, da se namerava prekaljeni politik umakniti iz prestolnice, zato naj bi nameraval za večji znesek prodati svojo vilo na Bleiweisovi cesti. A se mu je pri tem zalomilo.

Nekdanji poslanec je pričakoval, da bo za svojo vilo na imenitni lokaciji v središču Ljubljane iztržil tri milijone evrov, a bi lahko morebiten kupec naletel na težave, saj parcela, na kateri stoji hiša, v zemljiško knjigo ni vpisana kot stavbno zemljišče, temveč je namenjena prometnim površinam, poroča Necenzurirano.

Borut Živulovič/Bobo

Gradbeno jamo odkupilo novo podjetje

Občinski podrobni prostorski načrt za območje nekdanje Tobačne, ki so ga na Mestni občini Ljubljana (MOL) pripravili leta 2009, namreč predvideva gradnjo 600 stanovanj v devetih stolpnicah, kje bi bili še poslovni prostori, trgovine in hotel, pa tudi velika podzemna garažna hiša s kar 3.600 parkirnimi mesti.

Gradbeni projekt se je takrat ustavil, ker je investitor, družba Imos - G, propadel. A leta 2020 je gradbeno jamo iz stečajne mase za 25 milijonov evrov kupilo podjetje AS57, zato je pričakovati, da se bo projekt na neki točki nadaljeval. Kdaj bo to, ni znano, zemljišče pa je za zdaj urejeno v plačljivo parkirišče, poroča omenjeni medij.

Instagram/Zmago Jelinčič Plemeniti

Bo čez Jelinčičevo parcelo tekla cesta?

Kot so zapisali, je od začetka gradnje odvisno tudi, kaj se bo zgodilo s parcelo Zmaga Jelinčiča. Prostorski načrt namreč kaže, da so na njej predvidene javne površine, bila pa naj bi tudi del prostorske enote, ki je namenjena gradnji. Na Jelinčičevi parceli je namreč predvidena gradnja nove ceste, ki bi stanovalcem novih stolpnic omogočala dostop do Tivolske ceste.

Jelinčič je za omenjeni medij povedal, da je vse v najlepšem redu. O tem, da naj bi čez njegovo parcelo peljala nova cesta, ne ve ničesar. "Cesta gre mimo hiše. Verjetno vi več veste od mene," je povedal za Necenzurirano

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ