R.S. | 11. 8. 2023, 18:03

Borut Pahor in Janez Janša skupaj poprijela za lopato: fotografija, o kateri govori vsa Slovenija

Fotografija je simbolična.

Bobo/fotomontaža

Združila sta moči in pomagala pri odpravljanju posledic poplav. 

Pri odpravi posledic katastrofalnih poplav na terenu pomagajo tudi slovenski politiki. Med njimi je nekdanji predsednik Borut Pahor, ki v Lučah kot prostovoljec pomaga ljudem. Pahor je na družbenih omrežjih delil nekaj fotografij z območja, ki so ga prizadele uničujoče poplave. "Danes sem prostovoljec v Strugah pri Lučah. Osupne moč narave, a prevzame moč človeške solidarnosti. Skupaj bomo zmogli," je zapisal. 

Veliko pozornosti je predvsem pritegnila fotografija, na kateri je skupaj z Janezom Janšo, ki prav tako pomaga pri sanaciji škode. Janša je včeraj pomagal tudi v Nazarjih: "V Lučah in Nazarjih smo pomagali tudi slovenskemu gospodarstvu, da se poplavljene tovarne in delavnice čimprej postavijo nazaj na noge," je ob zaključku četrtkove delovne akcije s sledilci delil Janša. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

V Lučah se je nahajal tudi predsednik vlade Robert Golob, ki se je rokoval z Janšo. Prizor, ki ga nismo vajeni prav pogosto, kajne? 

Twitter/vagaja_boris
Twitter/1radovedna

V isti 'delovni skupini' sta se pred dnevi znašla tudi dva nekdanja predsednika vlade, ki stojita odločno vsak na svojem bregu - Janez Janša in obrambni minister Marjan Šarec.