R. K. | 6. 8. 2023, 14:13

Ko celo politiki pljunejo v roke in primejo za lopate, Janez Janša pa se razveseli Marjana Šarca

Facebook/Janez Janša

S pomočjo pri odpravljanju posledic, ki so jih za seboj pustile ujme, so presenetila nekatera vidna politična imena.

Velike nesreče lahko združijo tudi to, kar je na videz nezdružljivo, so v soboto dokazali nekateri slovenski politiki, ki so se s skupnimi močmi odpravili na teren, v roke vzeli lopate in pomagali odpravljati posledice, ki so jih za seboj pustile katastrofalne ujme. V isti 'delovni skupini' sta se tako znašla tudi dva nekdanja predsednika vlade, ki sicer stojita odločno vsak na svojem bregu - trenutni vodja največje opozicijske stranke Janez Janša in obrambni minister Marjan Šarec.

Pljunili so v roke

"Bil sem v Zgornji Savinjski dolini ob poplavah novembra 1990. Bilo je hudo, zelo hudo. Toda tole, kar sem v Nazarjih, Ljubnem in Mozirju videl danes, je hujše," ja v soboto na Facebooku zapisal Janša.

"Čuvajmo življenja, za popravilo in nadomestilo škode pa čimprej stopimo skupaj in pomagajmo, kolikor se da," je dodal. Ob tem je objavil tudi več fotografij, na katerih je videti neverjetno razdejanje, ki so ga za seboj pustile ujme in člane poslanske skupine SDS, ki so pljunili v roke in pomagali na terenu.

Zelo redek pojav

Kot se je ob tem pohvalil Janša, je ekipa njihove poslanske skupine v Mozirju kljub dežju pomagala očistiti 250 kubičnih metrov blata iz trgov in dvorišč. Ob tem je še toliko bolj presenetil z zapisom, da so bili veseli tudi obiska Marjana Šarca, "predvsem pa gostoljubnosti fantov in deklet GD Mozirje."

Treba je priznati - ne zgodi se pogosto, da bi se prvak največje opozicijske stranke odkrito razveselil Šarčevega prihoda, svoje občutke veselja delil na družbenih omrežjih in vse skupaj okronal s skupno fotografijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord