R. K. | 17. 1. 2023, 12:02

Borut Pahor navdušen nad grafitom, ki se je pojavil na slovenski osnovni šoli. Kaj sporoča?

Instagram/Borut Pahor

Čeprav je že končal predsedovanje, nekdanji predsednik z veseljem izkoristi vsako priložnost za obujanje spominov.

Nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor se je, kot kaže, že dodobra navadil na svojo novo vlogo običajnega državljana. Čeprav je bila v času Pahorjevega predsedovanja ena izmed njegovih posebnosti objavljanje na Instagramu, s katerim je sleherniku omogočil vpogled v vsakdanjik slovenskega predsednika, je navada očitno postala železna srajca tudi po koncu predsedovanja

Narava objav Boruta Pahorja se je v vmesnem času nekoliko spremenila. Če je prej delil fotografije dogajanja v predsedniški palači in s svojih predsedniških obiskov, zdaj prevladujejo fotografije bolj običajnih dejavnosti, kot sta jutranji sprehod na ljubljansko tržnico ali fotografiranje obrokov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

"Saj veš, da nisem fen grafitov"

V najnovejši objavi pa je nekdanji predsednik objavil grafit, ki krasi stavbo ljubljanske Osnovne šole Ketteja in Murna, ki jo je nekoč obiskoval tudi njegov sin Luka. Na steni se je namreč pojavil napis, ki je znan tudi kot Pahorjev najljubši citat. V času svojega predsedovanja ga je večkrat uporabil. "Mi reče Luka: 'Rad bi ti en grafit pokazal,'" je nekdanji predsednik pripisal ob fotografiji.

Pahor se je povabila sprva skušal otresti z besedami: "Saj veš, da nisem fen grafitov," a je Luka pogajanja nemudoma končal, rekoč: "Stari, verjemi, ta ti bo kul."

"Greva do njegove Osnovne šole Ketteja in Murna in mi pokaže grafit. Uau," je opisal svoje navdušenje, ko je na steni zagledal znamenit napis iz Sofoklejeve Antigone: "Ne da sovražim, da ljubim, sem na svetu." Ob tem ni pozabil omeniti, da gre za njegov najljubši citat, kar je posebej poudarjeno na začetku zbornika njegovih govorov v času predsedovanja državi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.