9. 7. 2022, 20:33

Borut Pahor kot Tadej Pogačar? Neučakano jo je "mahnil" do morja

Instagram/Borut Pahor

Predsednik je nestrpno pričakoval začetek osme etape kolesarske dirke po Franciji. Poglejte, kaj je storil pred njo, da bi tudi sam vstopil v športni duh. 

Borut Pahor je strasten navdušenec športa, kar je dokazal s svojo prisotnostjo na športnih dogodkih in z veliko podporo slovenskim športnikom.

Pred osmo kolesarsko etapo, katere del je bil tudi slovenski kolesar Tadej Pogačar, se je tudi sam zamotil v športnem kolesarskem duhu. 

"Nisem zdržal do prenosa"

Pred začetkom etape se je predsednik tudi sam podal na kolo in na Instagramu objavil fotografije svojega dopoldanskega izleta. Oblečen v kolesarsko opremo v rumenih barvah, ki jih na turi nosi tudi naša ekipa, se je vzpenjal po klancih in po vročini odkolesaril vse do morja.

Ob fotografijah je zapisal: "Nisem zdržal do prenosa Toura in sem jo prej hitro mahnil še do morja. Prelepo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Pogačar je na osmi etapi zasedel 3. mesto 

Tadeja Pogačarja je pred slavjem tretje zaporedne zmage prehitel Belgijec Wout Van Aert. Ta je slavil drugo etapno zmago na letošnjem Touru in 37. zmago v karieri.

Pogačar je bil po nastopu nekoliko razočaran, a je v vožnji kljub temu užival: "Malce razočaran sem, saj zmaga ni bila tako daleč. Ampak vseeno je bila to zabavna igra. Dan je bil od samega začetka dolg, vse bolj vroče je bilo, tudi nekaj nevarnih točk je bilo na trasi. Zadnji vzpon mi je bil všeč. V sprintu pa sem mogoče malce okleval, Van Aert pa me je posledično prehitel s trojno hitrostno. Seveda čutim malce razočaranja, ampak tudi tretje mesto je super," je po etapi dejal organizatorjem Toura. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ