R. K. | 19. 10. 2022, 06:00 | Vir: Metropolitan

Borut Pahor pojasnil, zakaj je javnosti izdal sinovo skrivnost

Instagram/Borut Pahor/fotomontaža

Čeprav je predsednik zelo aktiven na Instagramu, kjer objavlja številne podrobnosti iz svojega življenja, v javnosti redko spregovori o svoji družini. A tokrat je storil izjemo in v najnovejšem intervjuju spregovoril nekaj besed o sinu Luki.

Slovenski predsednik je v intervjuju aktualne številke revije Metropolitan nekaj besed spregovoril tudi o svojem sinu Luki, ki je prav tako kot oče končal študij politologije na ljubljanski Fakulteti za družbene vede (FDV), nato pa je izobraževanje nadaljeval na akademiji za diplomate na Dunaju, kjer je tudi magistriral. 

Pahor je razkril, da Luko zanima diplomacija, ki je nekoč zanimala tudi njega, a ga je potem pritegnila politika. "Če se bo kaj podobnega zgodilo z njim, je stvar njegove sreče ali usode. Želim mu, da bo pri svojem delu pošten do sebe in ljudi, ki jih želi predstavljati ali kot diplomat zastopati, da bi to počel s skrajno odgovornostjo." Meni, da njegov sin vse drugo že ve in zna.

Dotaknil se je tudi družbenih omrežij, ki jih sam redno uporablja, pri tem pa se mu občasno pripeti kak spodrsljaj. V družbene medije je vstopil, ker je moral in ne zato, ker bi si sam tako želel. "Politik hrepeni po tem, da je njegova fotografija v nekem resnem članku v mediju, možnost, da bi jo sam objavil, pa zanemarja. To je oslarija." A pri tem je ugotovil, da so družbeni mediji prav tako zahtevni kot drugi mediji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Kako upravičuje svoje spodrsljaje?

Tako se mu je pri objavah nekajkrat tudi zalomilo. Pred časom je v objavi na Instagramu le nekaj dni po premieri razkril konec najnovejšega filma o Jamesu Bondu, bil pa je tudi prvi, ki je izdal, da ima njegov sin dekle, kar je v javnosti precej odmevalo. "Sem in tja so se zgodile stvari, ki jih nisem naredil nalašč, vendar pa kdo ni bil zadovoljen z njimi," je pojasnil svoje spodrsljaje in dodal, da je skušal to upoštevati pri svojih nadaljnjih ravnanjih. "Ne spomnim se, da bi kdaj kaj objavil, ne da bi prej vprašal Tanjo (njegova izbranka, op. a.) ali Luko za dovoljenje."

Ob tem je dejal, da o sinu objavlja zelo malo. "Postaja zrel, odrasel moški, samosvoja osebnost, ki sama odloča, kje in koliko se bo pokazala. Ni treba, da je najprej moj sin. Ni več mali otrok v naročju očeta."

Razkril je, kakšna se mu zdi misel, da bi lahko kmalu postal dedek – v minulih letih ga ni nič kaj osrečevala, a se je s tem nekako pomiril. "Še več, prav srečen bom, ko se bo to zgodilo - če bo le Luka srečen. In mislim, da bo, saj si načrtno ustvarja družino, kar sem jaz podcenjeval v njegovih letih. On to mojo napako popravlja," je optimistično zaključil.

Celoten intervju s predsednikom Pahorjem lahko preberite v aktualni številki revije Metropolitan.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord