R.S. | 13. 10. 2022, 07:00

Skrivnostna prva dama, ki Borutu Pahorju vedno stoji ob strani, o njej pa v 10 letih nismo izvedeli skoraj nič

Instagram/Borut Pahor

Ne mara biti v središču pozornosti, v javnosti se pojavi le, ko je to nujno potrebno ... Kdo sploh je dolgoletna partnerica Boruta Pahorja?

Slovenija bo kmalu dobila novega predsednika oziroma predsednico. Po dveh mandatih se bo od predsedniškega stolčka poslovil Borut Pahor. S tem bomo Slovenci dobili tudi novo prvo damo ali moža. Od leta 2012 je to vlogo opravljala Tanja Pečar, dolgoletna partnerica Pahorja. 

Živita ločeno

Pečarjeva se je rodila leta 1964, po izobrazbi je pravnica. S Pahorjem imata sina Luko, ki je nedavno z odliko magistriral na dunajski Diplomatski akademiji. Takrat je aktualni predsednik države na družbenih omrežjih napisal: "Tanja in Tisa nista hoteli skrivati sreče, meni pa je jemalo sapo od ponosa."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Pred leti je Pahor za Žurnal24 priznal, da s partnerico živita ločeno: "To je pač nek način, ki sva si ga izbrala, drugi si izberejo drugačnega, vsak naj si izbere takega, kot se mu zdi, da mu ustreza. Ljudje smo različni, kot smo prej ugotovili in jaz pravim: živi in pusti živeti. Daj vsakemu možnost, da živi po svoji naravi, presoji, tako da je sam srečen in da ne onesrečuje drugega. Če se le da." 

Odrekla se je nadomestilu

Med obema mandatoma se je Pečarjeva odpovedala vsem proračunskim izdatkom, ki ji po zakonu pripadajo. Med te spadajo pravica do mesečnega nadomestila za kritje stroškov, ki jih ima zaradi opravljanja protokolarnih in drugih družabnih obveznosti, v višini 15 odstotkov plače predsednika republike in pravica do plačane odsotnosti z dela za čas, ko opravlja protokolarne in druge obveznosti.

STA

Skupne fotografije para

Borut Pahor je nekaj skupnih utrikov s Pečarjevo delil tudi na Instagramu. Leta 2018 je objavil skupno fotografijo iz leta 1997. "Za dan državnosti pred enaindvajsetimi leti v lovski koči nad Mežico. Tanja je blazno navezana na vse stvari, celo na škatlo čevljev. To obleko ima sigurno nekje spravljeno v omari. Ampak to še ni vse. To majico jaz še vedno nosim," je pripisal zraven fotografije. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Istega leta je objavil še eno fotografijo nasmejane pravnice: "Na šestmetrskem Piratu III je bilo prostora ravno dovolj, da sva imela pod vzglavnikom rezervno gorivo. 1996, nekje na Jadranu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol