R.S. | 25. 11. 2022, 12:10

Boruta Pahorja so navdušili otroci: poglejte, kakšno presenečenje jim je pripravil

STA/Nebojša Tejić

Predsednik Slovenije je bil nad domiselnostjo in prepričljivim nastopom otrok očaran. Dejal je, da se "nič ne more primerjati s tem doživetjem". Zato jim je želel vrniti uslugo. 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob 9. uri v Predsedniški palači sprejel učenke in učence Podružnice Tepanje Osnovne šole Ob Dravinji. Pahor je otroke na obisk v Predsedniško palačo povabil v znak hvaležnosti za gostoljubje in edinstven sprejem, ki so mu ga pripravili 17. novembra, ko se je udeležil slovesnosti ob odprtju prenovljenih prostorov njihove podružnične šole. 

Povabil jih je na sladoled

Maja, Gašper in Jurij so skupaj s sošolkami in sošolci ter ob pomoči učiteljic in učiteljev predsedniku republike priredili sprejem s posebnimi častmi, v katerem so uprizorili vloge pribočnika predsednika republike, poveljnika častne garde in gardistov ter vodje protokola.

STA/Daniel Novakovič

Predsednik Pahor je bil nad domiselnostjo in prepričljivim nastopom otrok navdušen in je dejal, da se "nič se ne more primerjati s tem doživetjem". Da bi se jim zahvalil, je predsednik Pahor otroke povabil na obisk v Predsedniško palačo in na sladoled, ob tej priložnosti pa jim je pripravil tudi posebno presenečenje. 

Kakšno presenečenje je pripravil? 

Pahor jim je predstavil sodelavce, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi sprejemov z vojaškimi častmi ob obiskih tujih državnikov in so bili otrokom navdih in zgled pri uprizoritvi sprejema.

Posebni gostje so bili pribočnik predsednika republike polkovnik Branko Podbrežnik, poveljnik Častne garde Slovenske vojske podpolkovnik Marko Hlastec, vodja Policijskega orkestra Roman Grabner in šef protokola Aleksander Strel. Omenjeni so otrokom predstavili svoje delo. 

Skupaj z otroki so zapeli Kekčevo pesem, na koncu pa so se posladkali s sladoledom ter si skupaj ogledali Predsedniško palačo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol