R. K. | 24. 11. 2022, 17:41

Učenci slovenske osnovne šole tako navdušili Pahorja, da jim je pripravil presenečenje

Daniel Novakovič/STA

Otroci, ki so predsedniku priredili prav poseben slavnostni sprejem z vsemi častmi, ki gredo k takšnemu obisku, so se pred kratkim razveselili posebnega vabila iz predsedniške palače.

Predsednik republike se je pred skorajšnjim koncem svojega drugega mandata spomnil tudi učencev ene od slovesnkih osnovnih šol, ki so mu pred dobrim mesecem priredili poseben slavnostni sprejem, kakršnega po lastnih besedah ni še nikjer doživel. V zahvalo je izkoristil priložnost in jih povabil na sladoled v Predsedniško palačo.

Maja, Gašper in Jurij, ki obiskujejo Podružnico Tepanje Osnovne šole Ob Dravinji, so skupaj s sošolkami in sošolci in ob pomoči učiteljic in učiteljev predsedniku republike 17. novembra priredili sprejem s posebnimi častmi, v katerem so uprizorili vloge pribočnika predsednika republike, poveljnika častne garde in gardistov ter vodje protokola, so spomnili v Pahorjevem kabinetu.

Predsednika sta domiselnost in prepričljiv nastop navdušila. Dejal je, da se nič ne more primerjati s tem doživetjem.

Pohvalila jih je tudi nekdanja šefinja protkola

Nad sprejemom, ki so ga priredili učenci, je bila navdušena tudi dolgoletna vodja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti, ki je v objavi na Facebooku, kjer je delila posnetek dogodka, zapisala, da je "nasledstvo zagotovljeno" in otrokom za "naj protokolarno izvedbo" iskreno čestitala

V znak hvaležnosti za gostoljubje in edinstven sprejem bo predsednik Pahor v petek, 25. novembra, učenke in učence, ki so ga tako presenetili, sprejel v Predsedniški palači. Povabil jih je na sladoled, namignil pa je tudi, da jim pripravlja posebno presenečenje.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol