STA/M.P. | 2. 12. 2022, 21:01

V Postojnski jami se obeta največji spektakel v zgodovini

Borut Živulović/Bobo

Preverite, kdaj bo vrhunec dogajanja, ko bodo zaživele žive jaslice.

S prižigom lučk na novoletni smreki v Koncertni dvorani Postojnske jame se je začelo praznično pričakovanje tudi v naši podzemni lepotici.

Priprave na žive jaslice že stekle

Te se začenjajo že več kot pol leta prej, organizatorji dogodka in režiser pa skupaj snujejo nove ideje, iščejo še nevideno, vse, kar je izjemno in se lepo spaja z okoljem.

Na petih kilometrih bo postavljenih 16 pravljičnih svetopisemskih prizorov. Prve tri kilometre in pol predstave si bodo obiskovalci ogledali med vožnjo z vlakom, drugi del pa med hojo po kilometer in pol dolgi poti. Predstava bo navdušila tudi najmlajše, so prepričani v Postojnski jami.

Izjemno vizualno in glasbeno doživetje

Tudi letos bo v živih jaslicah sodelovalo Magično gledališčo Serpentes. Glasbeno doživetje bodo letos ustvarjali štirje vrhunski slovenski vokalisti Poleg Raiven bodo to še Urška Kastelic s skladbo Sveta Noč ter Anea Mercedes in vrhunski tenorist Blaž Gantar.

Borut Živulović/Bobo

V živih jaslicah bo tudi letos nastopilo preko 100 nastopajočih. "Obetamo si največji spektakel v zgodovini živih jaslic v Postojnski jami," je dejal predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj in dodal, da aktualne razmere v svetu kličejo po miru, po ljubezni. "In mi letošnje žive jaslice posvečamo miru. Tako na površju kot tudi v podzemlju," je povedal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol