R.S. | 2. 8. 2022, 21:01

Bralci ste se odločili: se mora poslanec opravičiti, če ga ni v dvorani?

Anže Malovrh/STA

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič vztraja, da se mora poslanec opravičiti, če ga ni na seji. So naši bralci enakega mnenja?

Urška Klakočar Zupančič je konec junija naštela imena poslancev, ki so opravičili svojo odsotnost s seje, prav tako pa je prebrala tudi imena poslancev, ki so neupravičeno izostali.

Bobo

To pa je povzročilo nekaj negodovanja med opozicijskimi in koalicijskimi poslanci, češ da predsednica državnega zbora po svoje tolmači člene poslovnika. 

"Državni zbor ni železniška postaja"

Mnenje o dogodku so izrazili tudi naši bralci. Velika večina je bila naklonjena dejanju predsednice državnega zbora. "Čisto normalno. Red mora biti za vse. Bravo Urška," je napisala naša sledilka. 

"Če ga neopravičeno ni v dvorani, za ta dan ne dobi plačila. To morajo narediti," je prepričana bralka. 

Bobo

"Normalno. Ampak če te ni v službi, moraš javiti za katero vrsto odsotnosti gre. In s tem je povezano plačilo," se glasi eden izmed komentarjev. 

Dejanje Klakočarjeve je poželo odobravanje med našimi bralci: "Red je red. Naj bo za vse. Poklon."

Nekateri so prepričani, da je neupravičena odsotnost politikov ignorantska do državljanov. "Edino pravilno. Državni zbor ni železniška postaja, kjer potniki prihajajo in odhajajo. Prav ignoratsko do nas državljanov, ki smo jih izvolili je, da je dvorana več kot polovico prazna."

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel