A. B./STA | 16. 1. 2023, 08:36

Več tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike: sneg podira drevesa in drogove

Žiga Živulović jr./BOBO/Profimedia/fotomontaža

V jutranjih urah je Slovenijo zajelo obilno sneženje, ki povzroča pravi prometni kaos. Ples snežink se je sprevrgel v prometne zamaške, zaradi poledice in megle so mnoge ceste zaprte. Bodite previdni in potrpežljivi, saj se bo vaš potovalni čas zelo podaljšal. 

Več tisoč uporabnikov po Sloveniji je zaradi obilnega snega, ki podira drevesa in elektro drogove, ostalo brez elektrike, so sporočili iz Elektro Ljubljana. V zadnjem dnevu je največ novega snega zapadlo na Gorenjskem. 

Na območju Kočevja je brez elektrike 1126 uporabnikov, na območju Trbovelj 4334 uporabnikov, na območju Ljubljana okolica 2955 ter na območju Novega mesta 734. 

Kako rešujejo težave, trenutno še ni znano, na delu so dežurne službe, ki skušajo težave kar se da hitro odpraviti. O težavah poročajo predvsem z območja Ljubljane, Lovrenca na Pohorju, Maribora, Medvod, Hrastnika, Kungote, Lenarta in Celja. 

Zaradi snega prometni kaos 

Na regionalni cesti Spodnja Idrija-Želin in Želin-Cerkno je bilo podrtih več dreves. Podrta drevesa so tudi na lokalni cesti Gore-Idrija in na cesti Zavratec-Žirovnica. Drevesa so morali odstranjevati tudi na razdalji Idrija-Vojsko in na lokalni cesti Gore-Idrija in Idrija-Vojsko. 

Potovalni čas se je zaradi slabih voznih razmer podaljšal, na razdalji Maribor-Ljubljana na okoli tri ure in na razdalji Koper-Ljubljana na skoraj dve uri.

Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru in vzhodna ljubljanska obvoznica pred pokritim vkopom Strmec proti Dolenjski, poroča prometnoinformacijski center. Razcep Nanos je zaprt iz smeri Vrtojbe proti Kopru.

Na gorenjski avtocesti zaradi prometne nesreče promet poteka samo po enem prometnem pasu med Kranjem zahod in Kranjem vzhod proti Ljubljani. Na dolenjski avtocesti je zaradi nesreče oviran promet med predorom Mali Vrh in Malencami proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti pa pred Vodicami proti Kranju. 

Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta cesta Radovljica-Črnivec pri Podvinu.

Na primorski avtocesti je zaprt vozni pas med Lomom in Uncem proti Kopru in oviran promet pri Brezovici proti Kopru, promet je oviran tudi na dolenjski avtocesti na odseku Grosuplje-Višnja Gora.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ