A. B. | 16. 1. 2023, 06:43 | Vir: STA

Sneg že povzroča preglavice: nekatere ceste so zaprte, nastajajo zastoji

J.B.

Ponekod po Sloveniji megla v pasovih močno zmanjšuje vidljivost, zato vozite previdno.

Zaradi zasneženih cest promet poteka počasneje povsod po državi, številni cestni odseki so zaprti. Ceste plužijo, vendar zaradi močnega sneženja povsod ostajajo zasnežene.

Če ni nujno, se ne odpravljajte na pot, dokler ne bo prenehalo snežiti, poziva prometnoinformacijski center.

Na številnih cestah se sneg že oprijema vozišča. Ponekod se pojavlja tudi poledica. Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru in vzhodna ljubljanska obvoznica pred pokritim vkopom Strmec proti Dolenjski, poroča prometnoinformacijski center. Razcep Nanos je zaprt iz smeri Vrtojbe proti Kopru.

Previdno na cesti 

Na gorenjski avtocesti zaradi prometne nesreče promet poteka samo po enem prometnem pasu med Kranjem zahod in Kranjem vzhod proti Ljubljani. Na dolenjski avtocesti je zaradi nesreče oviran promet med predorom Mali Vrh in Malencami proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti pa pred Vodicami proti Kranju. 

Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta cesta Radovljica-Črnivec pri Podvinu. Na primorski avtocesti je zaprt vozni pas med Lomom in Uncem proti Kopru in oviran promet pri Brezovici proti Kopru, promet je oviran tudi na dolenjski avtocesti na odseku Grosuplje-Višnja Gora.

Potovalni čas se je zaradi slabih voznih razmer podaljšal, na razdalji Maribor-Ljubljana na okoli tri ure in na razdalji Koper-Ljubljana na skoraj dve uri.

Uvoz Ljubljana jug iz Dolenjske ceste je zaradi ovire zaprt proti Kopru. Cesta čez prelaz Vršič in cesta čez Korensko sedlo sta zaprti.

Po napovedih bodo danes in v prihodnjih dneh snežne padavine zajele vso Slovenijo. Promet bo upočasnjen. Na cestah bodo tudi plužne in posipne skupine. Na pot se odpravite prej kot običajno ter le z obvezno zimsko opremo, poziva prometnoinformacijski center.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord