L. PA. | 26. 12. 2023, 16:00

Z Brnika prihodnje leto v tri nove evropske prestolnice, kam vse boste lahko odleteli?

Letalska družba Iberia bo z Brnika po novem letela v Madrid.

Profimedia

23 letalskim povezavam iz pretekle sezone se bodo pridružile tri nove.

Po napovedih letalskih prevoznikov bi se lahko v naslednji poletni sezoni 23 letalskim povezavam iz pretekle sezone na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika - Brnik pridružile tri nove, dve povezavi pa se vračata po zimskem premoru, po pisanju portala N1 sporoča družba Fraport Slovenija.

Po novem bo airBaltic letel v Rigo, Norwegian Air v København in Iberia v Madrid. Zadnja dva prevoznika sta se s tema povezavama prijavila tudi na državni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije.

Komisija je njuni vlogi ocenila kot popolni, odločitev pa mora zdaj sprejeti ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Po zimskem premoru pa se vračata povezavi Finnaira v Helsinke in Aegean Airlines v Atene. Ta se bo po poročanju spletnega portala EX-YU Aviation prihodnje leto nadaljevala tudi v zimski sezoni. Omenjeni portal poroča tudi o načrtovani podvojitvi letov prevoznika Swiss Air med Ljubljano in Zürichom v prihajajoči poletni sezoni.

Preberite še:

Pri Fraport Slovenija po poročanju N1 še pravijo, da preliminarne napovedi prevoznikov za letenje v prihodnji poletni sezoni kažejo na desetodstotno povečanje frekvenc letov na rednih povezavah ter da v letu 2024 pričakujejo nadaljnje okrevanje prometa in približno desetodstotno medletno rast števila potnikov.

V poletnem voznem redu je 19 rednih letalskih prevoznikov ponujalo lete na 23 destinacij, tudi na večino največjih evropskih vozlišč, od koder je bilo mogoče poleteti naprej na vse celine, pa tudi vozni red v manj prometni zimski sezoni, ki velja še do konca marca, je po njihovih navedbah znatno okrepljen, saj 15 prevoznikov ponuja povezave na skupno 18 destinacij.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol