26. 2. 2023, 18:31 | Vir: STA

Sneg se poslavlja, vremenoslavci opozarjajo pred drugo nevšečnostjo

Žiga Živulovič jr./Bobo

Po večini države so ga namerili kakšen centimeter, a bo snežna odeja že v kratkem izginila. Kaj nas čaka v novem tednu?

Zvečer in ponoči bo sneg rahlo naletaval le še v južni polovici Slovenije, napoveduje Arso. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pazite se vetra

Na Primorskem medtem vztraja močna burja, nekoliko naj bi popustila šele v drugem delu noči. Zaradi vetra je zaprt predor Kastelec proti Ljubljani. V ponedeljek bo prevladovalo oblačno vreme, krajša obdobja sončnega vremena bodo na Primorskem. V torek, sredo in četrtek bo na zahodu občasno nekaj sonca, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bodo v sredo in četrtek občasno rahle padavine. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo v torek zvečer spet okrepila.

Do ponedeljka zjutraj bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki burje od 100 do 120 km/h.

Sosednje pokrajine

Ponoči bodo južno od nas še padavine, v notranjosti Hrvaške bo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem Jadranu močna burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo rahlo snežilo.

Na Hrvaškem zaradi neurja in snega zaprte vse ceste iz Dalmacije proti notranjosti.

Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol