R. K. | 29. 6. 2023, 06:23

Nova slovenska letalska družba dobila svoje prvo letalo (izvedeli smo nekatere podrobnosti)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Pridobitev je pomemben mejnik, ki predstavlja začetek novega poglavja tako za podjetje kot za slovenski letalski promet.

Nova slovenska letalska družba Camex Adria Airlines je dobila prvo letalo, poroča slovenski letalski portal Sierra5. Kot so navedli, gre za tovorno letalo boeing 737-800BCF, ki ima serijske oznake MSN 33973 in je na letališče v Mariboru priletelo iz Kaunasa v Litvi. Letalo bodo zdaj podrobno pregledali in ga registrirali v slovenski register, nato pa ga bo slovensko letalsko podjetje prevzelo. 

Začetek novega poglavja

Pri navedenem mediju so izvedeli, da bo letalo, ki že ima napis Camex, v slovenskem registru letelo pod registrsko oznako S5-ACS. "Ta pomemben mejnik je začetek novega poglavja za Camex Adria Airlines v Sloveniji in poudarja predanost letalske družbe zagotavljanju izjemnih operacij s tovorom. Z novim letalom boeing 737-800 NG se želi družba močno uveljaviti na slovenskem trgu," je za portal Sierra5 povedal glavni izvršni direktor podjetja George Seturidze.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Imajo tudi določeno prednost

Po njegovih besedah bo tovrstno letalo na slovenskem trgu uporabljeno prvič. Med drugim je dejal še, da imajo kot hčerinsko podjetje gruzijske družbe Camex Airlines določeno prednost, saj lahko sodelujejo pri različnih projektih, ki jih je že začela matična družba. Kot so povzeli pri omenjenem mediju, lahko novo slovensko letalsko podjetje z izkoriščanjem čarterskih dogovorov in poslovnih partnerstev dostopa do obsežne mreže poslov, s tem pa dodatno poveča svoj globalni doseg in operacije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord