21. 4. 2022, 07:05 | Vir: STA

Čas se izteka. Na predčasne volitve SAMO še danes. Veste, kaj vse potrebujete s seboj?

Profimedia

Prvi dan predčasnega glasovanja je zaznamovala visoka volilna udeležba. V kolikor nameravate na volitve predčasno nimate več veliko časa. 

Pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami lahko volivci še danes glas oddajo predčasno na enem izmed 96 volišč, ki bodo odprta med 7. in 19. uro.

Volivci lahko predčasno glasujejo le v svojem okraju, kjer imajo stalno prebivališče.

Volivcem se za predčasno glasovanje ni treba prijaviti, na volišča morajo prinesti le osebni dokument za identifikacijo.

Tridnevno predčasno glasovanje se je sicer začelo v torek, ko je po podatkih Državne volilne komisije svoj glas oddalo 35.754 volivcev, kar je 2,1 odstotka vseh volilnih upravičencev. To je trikrat več kot prvi dan predčasnega glasovanja pred štirimi leti, ko je glas oddalo 0,7 odstotka volivcev.

Splošno glasovanje bo potekalo v nedeljo, 24. aprila, ko bo imelo 1,7 milijona volilnih upravičencev priložnost, da med več kot 1400 kandidati z 20 list izberejo novo sestavo državnega zbora. Stranke in liste, ki so se podale v volilno tekmo, imajo sicer za nagovarjanje volivcev čas le še do petka do polnoči, ko se bo volilna kampanja uradno zaključila in bo nastopil volilni molk.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.