M. P. | 16. 8. 2022, 12:19

Če se te dni odpravljate na Šmarno goro - pozor!

Profimedia

Pohodnike na eno najbolj priljubljenih vzpetin v okolici prestolnice so pozvali, naj bodo še posebej previdni. Preverite, kaj se dogaja!

Na dobro obiskani ljubljanski rekreacijski točki se v torek in sredo izvaja sečnja oslabelega in suhega drevja v vplivnem pasu planinske poti, natančneje - na območju Spodnje Kuhinje. 

Previdno v gozd

Meritev obiska na vstopni točki Spodnja Kuhinja je aprila letos že v prvem tednu pokazala več kot deset tisoč prehodov, kar potrjuje, da je območje zelo priljubljeno.

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) pohodnikom svetujejo, naj se v času sečnje in spravila zaradi lastne varnosti izogibajo delovnemu območju ter upoštevajo opozorila in navodila izvajalcev del. Če se bodo kljub temu podali na to območje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Lastnikom psov svetujejo, naj imajo pse na vrvici.

Vrh Šmarne gore, kot je viden iz Šentvida.

Nova trasa

Drevje bodo uporabili za izvedbo nove trase poti, ki jo nameravajo urediti še letos. Odsek bo dolg 140 metrov, širok okoli 2,5 metra, dvignjen bo od obstoječe ravni za okvirno 10–20 centimetrov in nasut s prodcem.

"Ker želimo z namenom zaščite gozda s posebnim namenom obiskovalce usmeriti na urejeno pot, namesto da hodijo po območju zunaj trase, bomo stezo uredili na podoben način kot Pot spominov in tovarištva čez Golovec," izpostavljajo na ljubljanski mestni občini.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ