21. 4. 2022, 06:00

Če se pridružite TEJ akciji, boste v zameno dobili rastline iz Botaničnega vrta

Bobo

Ljubljanska občina organizira tradicionalen spomladanski dogodek Za lepšo Ljubljano, kjer vas čaka tudi lepa nagrada. 

V soboto, 23. aprila, se bo s čiščenjem Ljubljanice in pestrim programom na nabrežjih končala tradicionalna spomladanska akcija Za lepšo Ljubljano. Pridružite se jim med 10. in 14. uro.

Sodelovali bodo potapljači, reševalci ...

Mimoidočim bodo v zahvalo za skrb za čisto okolje delili rastline, ki so jih vzgojili v Botaničnem vrtu v Ljubljani. Poleg rastlin bodo letos prvič prejeli tudi cvetlična semena. V Mestni občini Ljubljana z družbeno odgovorno kampanjo Človek, čuvaj svoje mesto že več let ozaveščajo o pomenu spoštovanja skupnega javnega prostora. V okviru akcije Za lepšo Ljubljano sporočajo "Človek, ne meči smeti. Raje meči cvetlična semena," s čimer še dodatno opozarjajo na nesprejemljivost onesnaževanja Ljubljanice in njene okolice.

Pri čiščenju Ljubljanice bodo sodelovali potapljači, člani Društva za podvodne aktivnosti Vivera in drugih društev Slovenske potapljaške zveze, ter ribiči, gasilci, čolnarji, reševalci in drugi, ki skrbijo za čisto podobo Ljubljane in Ljubljanice. Odpadke iz reke bodo zbrali na Čevljarskem mostu v opomin, da reka ni smetišče.

Vabljeni tudi najmlajši

Letošnja sklepna prireditev bo ponudila pester kulturni program. Dekleta v meščanski opravi se bodo sprehajala po nabrežjih, povodni mož pa bo med njimi iskal svojo Urško. V preteklih letih se je ponjo odpravil kar na kolesu, ki so ga potapljači potegnili iz vode, vsako leto znova pa si pri Mestni občini Ljubljana želijo, da v Ljubljanici koles ne bi našli.

Sledil bo nastop pevke Sare Lamprečnik, ki bo zapela tudi pesem Vse spreminja se za spodbujanje kolesarjenja in kot vabilo na največji svetovni kolesarski kongres Velo-city, ki bo junija v Ljubljani. V sklopu slednjega bosta 15. junija potekala tudi kolesarski festival na Kongresnem trgu in množična kolesarska parada po mestu, ki se jima bodo lahko brezplačno pridružili meščanke in meščani ter obiskovalci Ljubljane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SARA LAMPREČNIK (@saralamprecnik)

Sobotni zaključek čistilne akcija bo zanimiv tudi za najmlajše obiskovalce, ki se bodo lahko zabavali s pobarvankami, si privoščili poslikavo obraza, se fotografirali z Zmajčkom in si krasili roke z njegovo podobo na začasnem tatuju.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel