Uredništvo | 25. 1. 2024, 12:18

Oglasil se je oče, ki naj bi grozil v celjski bolnišnici: z dojenčkom z dihalno stisko in napotnico "nujno" štiri ure čakal pred vrati

Žiga Živulovič jr./Bobo

Oče bolnega dojenčka je povedal svojo plat zgodbe.

Kot smo že poročali, je pretekli konec tedna v pediatričnem urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje enega od spremljevalcev bolnega otroka čakanje tako razburilo, da naj bi z brco v vrata nasilno vstopil v ambulanto in kričal na zaposlene ter grozil, da bo vse postrelil.

Toda portal MMC RTV SLO je zdaj predstavil še plat spremljevalca, očeta otroka, ki jih je kontaktiral s svojo platjo zgodbe.

Dejal je, da je z otrokom prišel v bolnišnico po prejeti diagnozi bronhitisa, od osebja pa naj ne bi zahteval takojšnje obravnave, temveč zgolj obravnavo dojenčka z dihalno stisko po štirih urah čakanja z napotnico "nujno".

Morda vas zanima tudi:

Kot pravi, so se v celjskem urgentnem centru vpisali ob 11. uri, otrok je prestal triažo, nato pa se ni nič zgodilo do 15. ure, ko je sam potrkal na vrata in medicinsko sestro vprašal, kaj bo s pacienti, ki čakajo že štiri ure. Odgovorila mu je, da ne čakajo nje in izpustila vrata, v katera naj bi oče res dvakrat jezno brcnil in vprašal, koga potem čakajo. Dobil je odgovor, da pediatrinjo, ki je prišla takoj preverit, kaj se dogaja, očetu pa je povedala, da dela, kolikor zmore.

Oče je v svojem pismu zavrnil tudi navedbe, da naj bi osebju v poznejšem klicu grozil, da jih bo vse postrelil, temveč je želel zgolj vedeti, kdaj bo na vrsti. Družina namreč živi 15 minut od bolnišnice, on pa ni želel tvegati sekundarne okužbe. Povedal je še, da mu je žal, da so se stvari odvile v tej smeri, kljub temu pa ga bodo, kot so sporočili s Policijske uprave Celje, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol