A. B. | 30. 1. 2023, 10:56

Cene goriv (znova) naraščajo: od 31. januarja bo vaša denarnica precej lažja

Profimedia/fotomontaža

Po trenutnih podatkih bo bencin zabeležil kar tretjo letošnjo podražitev, medtem ko bo cena dizla za vse lastnike dizelskih jeklenih konjičkov občutno višja. 

Mediteranske borze narekujejo podražitve, kar bo vplivalo tudi na cene pogonskih goriv, ki se bodo z 31. januarjem v Sloveniji znova regulirale. Spomnimo, da se cene določajo vsak drugi torek, v zadnjih mesecih pa smo bili deležni mnogih sprememb, zaradi katerih so cene drastično naraščale ali pa se za nekaj centov znižale. 

Trenutno je v Sloveniji najvišja dovoljena drobnoprodajna cena bencina 1,288 evra na liter, 1,483 evra pa boste lahko odšteli največ za liter dizelskega goriva, smo poročali. 

Cene bencina po 31. januarju navzgor

Strokovnjaki na Finance.si napovedujejo višje cene in s tem tretjo zaporedno podražitev bencina letos. Po osrednji napovedi naj bi se ta dvignila za nekaj več kot šest centov, torej na nekaj več kot 1,35 evra za liter. To je natanko toliko, kot je stal liter bencina pred letom dni, pred vojno v Ukrajini. 
 

Profimedia

Cene dizla pet centov več na liter 

Tudi pri dizlu na mediteranskih trgih zaznavamo podražitve, pojasnjujejo na Finance.si in opozarjajo, da ob upoštevanju gibanja evra pričakujemo, da bo liter dizla od 31. januarja stal 1,53 evra. To je pet centov več kot doslej. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord