2. 6. 2022, 10:40

Čestitke Robertu Golobu že dežujejo tudi iz tujine. Presenečeni boste nad odzivom

Bobo

Slovenija ima novo vlado, na premierski stolček pa je sedel voditelj stranke Gibanje Svoboda. Nov premier je tako svojo obljubo o oblikovanju vlade izpolnil. 

Prve čestitke novemu mandatarju Robertu Golobu so iskreno rečeno v manjšini. Pričakovanih čestitk za ustanovitev nove vlade trenutno še ni, med drugim mu na družbenih omrežjih ni čestital niti predsednik Borut Pahor. 

Novoizvoljenemu voditelju državnega zbora je sicer že prejšnji teden čestitala Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije. V objavi na Twitterju je čestitko zapisala tudi v slovenskem jeziku. 

Kdo je izrekel čestitke iz tujine? 

Kot prvi so mu pohvale izrekli iz ameriškega veleposlaništva v Sloveniji. Na Twitterju so zapisali: "Čestitke premierju Robertu Golobu in novi slovenski vladi ob potrditvi v DZ! Kot trajni zaveznici se veselimo nadaljnjega pospeševanja svetovne varnosti in blaginje s skupnimi prizadevanji v Natu in mednarodnih organizacijah."

"Čestitke Gibanju Svoboda in Robertu Golobu za včerajšnjo odločilno zmago v Sloveniji. Medtem ko francoske volitve osvajajo naslovnice, ta zmaga pro-okoljske in proevropske stranke pomeni še en poraz skrajno desnega populizma," je na svojem Twitterju zapisal Jack Patrick Lewis, član predstavniškega doma Massachusettsa v ZDA.

Čestitke so v Slovenijo prišle tudi iz Slovaške, poslal ji je predsednik vlade Eduard Heger. Ob pohvalah je zapisal: "Rezultati so pokazali, da si ljudje želijo sprememb. Veselim se skupnega sodelovanja v EU in regiji na področju podnebne nevtralnosti, krepitve demokracije in evropskih vrednot." 

Svoje pohvale je predalo tudi predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Zapisali so, da se veselijo skupne gradnje uspešne in močne Evrope. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord