1. 6. 2022, 21:33 | Vir: STA

Srečala sta se Robert Golob in Janez Janša. Kaj je razlog?

Twitter/Vlada Republike Slovenije

Novi in stari predsednik vlade sta napovedala tudi, da bosta skupaj stopila pred medije.

Po izvolitvi in zaprisegi vlade v DZ je dosedanji predsednik vlade Janez Janša svojemu nasledniku na premierskem stolčku Robertu Golobu predal vladne posle, je vlada zapisala na Twitterju. Napovedano je, da bosta po primopredaji oba stopila pred medije.

Nekateri uporabniki se ob objavi sprašujejo ali je nova vlada že prevzela tudi vladni Twitter račun. Ta je bil namreč v preteklosti zaradi nekaterih objav tudi tarča kritik. 

Po čem si bomo zapomnili tretjo Janševo vlado?

Tretja vlada Janeza Janše je zaprisegla 13. marca 2020, do konca mandata pa je odločala na 385 dopisnih in 124 rednih sejah. Ekipa, ki jo je danes nasledila Golobova vlada, je v 810 dneh dela tako odločala na skupaj 509 dopisnih in rednih sejah oziroma je odločala na sejah v povprečju vsakega 1,6 dneva.

Profimedia

Približno dveletni mandat tretje Janševe vlade so med drugim zaznamovali boj z epidemijo covida-19 in blaženje njenih posledic, predsedovanje svetu EU ter tedenski redni protesti civilne družbe, uperjeni zlasti proti posegom vlade v medije, obračunavanje z nevladnimi organizacijami, neupoštevanju zakonov ter nekaterim protikoronskim ukrepom.

Nova vlada se je že sestala na prvi seji

Ministrsko ekipo nove vlade Roberta Goloba je DZ danes potrdil s 53 glasovi podpore. Vlada se je po primopredaji med dosedanjim in novim premierjem že sestala na svoji prvi seji, ki bo med drugim namenjena tudi najpomembnejšim kadrovskim vprašanjem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.