N. V. | 15. 1. 2024, 12:01

Pravi čudež: v ljubljanski bolnišnici so se rodili četverčki! (FOTO)

Profimedia

Poglejte, kako jim je pogumna mamica dala ime.

Minuli konec tedna so se v ljubljanski porodnišnici rodili četverčki! Dečki Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) in Jovan (1.280 g) so na svet prišli s carskim rezom v 31. tednu nosečnosti. Mama in dečki se počutijo dobro.

Starša, Milana in Nemanja, prihajata iz Banjaluke, poroča MMC. Od prej imata petletnega sina, družina pa živi v Celju. V Banjaluki, od koder prihaja porodnica, so dogodek označili za pravi čudež. Župan Banjaluke Draško Stanivukovič je napovedal, da bo vsak deček od mesta dobil po približno 500 evrov, poročajo tamkajšnji mediji.

Četverčki – pravi čudež

Nazadnje so se četverčki v Ljubljani rodili leta 2015, je povedal predstojnik porodnišnice Gorazd Kavšek. "Možnost za rojstvo četverčkov je zelo majhna: približno en na 500 tisoč porodov ali manj. To bi za Slovenijo pomenilo približno enkrat na 15 do 20 let," je dodal predstojnik.

Poleg spočetja četverčkov, ki je izjemno redko, še redkeje pride do uspešne donositve in poroda. V tem primeru je šlo za spontano zanositev, kar je še toliko bolj redko. 

Pogumni mamici in njenim štirim korenjakom iskreno čestitamo!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol