22. 4. 2022, 10:05

Burno dogajanje na zadnjem predvolilnem soočenju: tako se je odzvalo vodstvo javne televizije

Posnetek zaslona/RTV SLO

Po razburkanem dogajanju med soočenjem kandidatov na Televiziji Slovenija so svoje poglede na oddajo predstavili tudi vodilni v javnem servisu. Kaj so zapisali?

Vodstvo RTV Slovenija je po burnem dogajanju na velikem soočenju predsednikov parlamentarnih strank podalo pojasnilo, ki ga v celoti objavljamo:

"Nocoj se je na Televiziji Slovenija odvilo še zadnje volilno soočenje predsednikov parlamentarnih strank pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami. Ob tem obžalujemo, da so nekateri predstavniki političnih strank oddajo predčasno zapustili. Obžalujemo pa tudi, da so bili ustvarjalci RTV Slovenija med oddajo deležni žaljive komunikacije.

Poudarjamo, da je RTV Slovenija avtonomna institucija, njeno vodstvo odločno podpira novinarsko in uredniško neodvisnost in obsoja vsakršno zlorabo javnega medija in njenih ustvarjalcev za nabiranje političnih točk.

Javnost in zlasti predstavnike politike znova pozivamo h kulturi dialoga in umiritvi strasti.

Spomnimo, v času volilne kampanje je na Televiziji Slovenija potekalo kar 14 soočenj, kjer so lahko politične stranke izmenjale svoja stališča s področja različnih aktualnih tem."

Posnetek zaslona/RTV SLO

Kaj se je zgodilo?

Na zadnjem soočenju predsednikov parlamentarnih strank RTV Slovenije je prišlo do več incidentov. Začelo se je s sredincem, ki ga je Ivanu Galetu pokazal Zmago Jelinčič, končalo pa z Jelinčičevim padcem in predčasnim odhodom polovice gostov iz televizijskega studija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol