R. K. | 15. 3. 2023, 07:00

Člane dobrodelne družine Fratar z nekdanjo Pahorjevo katrco ustavili policisti: razkrivamo, kaj je sledilo

Instagram/Borut Pahor/PU Celje/fotomontaža

Policisti so preverili, ali je trenutno najbolj prepoznavno vozilo v Sloveniji res brezhibno in varno v prometu.

Voznik najbolj znanega slovenskega starodobnika in rekorderja med avtomobili svoje vrste - nekdanje katrce Boruta Pahorja - je v nedeljo med vožnjo po koroških cestah naletel na kontrolo prometa. Policistoma pa je bilo to, da sta ustavila tako slavno vozilo, predvsem v veliko čast, saj ta dogodek ovekovečila s fotografijami, ki so jih na Facebook profilu delili tudi policisti Policijske uprave Celje

"Policista Policijske postaje Dravograd, Igor Valek in Bojan Donko, sta v včerajšnjem sončnem nedeljskem dopoldnevu, ustavila trenutno najbolj znano vozilo v Sloveniji - humanitarno katro," so policisti PU Celje v ponedeljek zapisali v svoji objavi. "Družini Fratar so ob prevzemu vozila sicer povedali, da je vozilo brezhibno in varno v prometu," so nadaljevali.

Na družino Fratar ponosni tudi policisti

Razkrili so, da se je katrca tudi po policijskem pregledu izkazala kot brezhibna, kar sta policista potrdila tudi s simpatičnima fotografijama. "Fratarjevi v drugem humanitarnem krogu nadaljujejo z zbiranjem sredstev za otroke, kar jim gre odlično od rok," so v objavi še dejali policisti in dodali, da bodo sredstva namenili Junakom 3. nadstropja, Inštitutu Zlata pentljica in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, zaradi česar so nanje ponosni tudi oni.

Bor Slana/Bobo

Družina Fratar je v akciji, ki poteka od 1. do 31. marca, do zdaj zbrala že 82.135,78 evra. Če k temu prištejemo še 60.000 evrov, ki so jih za katrco odšteli ob nakupu, jim je s pomočjo ikoničnega vozila uspelo skupaj zbrati že 142.135,78 evra. Med vsemi, ki bodo v sklopu humanitarne akcije do 21. marca na kakršenkoli način darovali, bo Borut Pahor 4. aprila izžrebal novega lastnika avtomobila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord