R. K. | 14. 3. 2023, 11:21

Velikodušnost Slovencev: še en rekorden znesek za nekdanjo katrco Boruta Pahorja (skupni znesek je 6-mestni)

Bor Slana/Bobo

Nekdanji predsednik Slovenije si ni niti v sanjah predstavljal, da bo starodobnik prodan za tako vrtoglavi znesek.

Nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor je pred kratkim v dobrodelne namene prodal svojo legendarno katrco. Akcija Katra za dober namen je podrla tudi svetovni rekord, saj je postala najdražje prodan renault 4 v zgodovini. Novi lastniki so namreč zanjo odšteli 60 tisoč evrov. Kupnino je Pahor podaril otrokom, ki se borijo z rakom.

A družina Fratar, ki je Pahorjevo katrco kupila, se je že ob nakupu odločila, da je ne bo obdržala, temveč bo nadaljevala dobrodelno noto. Tako so v marcu sprožili dobrodelno akcijo zbiranja dobrodelnih sredstev. Med vsemi, ki bodo darovali, pa bodo nato izžrebali novega lastnika. Zbrana sredstva bodo enakomerno razdelili med slovenjgraško bolnišnico in Junake 3. nadstropja.

"Vsakdo ima možnost, da postane njen nov lastnik," so bratje nedavno zapisali na Facebook profilu Katra Fratar, prek katerega družina z javnostjo deli informacije o avtomobilu. 

Račun dobrodelne katrce se znova polni 

"Danes zjutraj me je čudovita družina Fratar obvestila, da je do današnjega dne na računu za dobrodelno katro zbranih 82.135,78 evrov," pa je na družbenih omrežjih zapisal nekdanji predsednik RS. Podobno obvestilo je na omenjenem Facebook profilu delila tudi družina Fratar, ki je objavila enak znesek, zraven pa so zapisali, da so omenjena sredstva zbrali v obdobju od 1. do 13. marca letos. 

"To jasno pomeni nov svetovni rekord, v skupnem znesku pa bo katra naredila dobrega dela za 142.135,78 evra," je na Facebooku dodal Pahor. Vendar pa to najverjetneje še ni končni znesek, saj so vplačila za dobrodelno katro mogoča še do 31. marca. Nov lastnik najbolj znane katrce v Sloveniji bo znan 4. aprila. Med vsemi, ki bodo darovali na kakršenkoli način, ga bo izžrebal Borut Pahor.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord