R. K. | 16. 2. 2023, 14:13

Se bo Pahor z znamenito katrco lahko še kdaj zapeljal? Imamo odgovor novih lastnikov

Instagram/Borut Pahor/Twitter/Slavko Bobovnik/fotomontaža

Starodobnik nekdanjega predsednika, za katerega je družina Fratar odštela kar 60.000 evrov, bo po besedah enega od članov "šel naprej".

Renault 4 nekdanjega slovenskega predsednika Boruta Pahorja bo kmalu romala v roke novih lastnikov, ki so na dobrodelni dražbi zanjo odšteli kar 60.000 evrov. Družina Fratar iz Dravograda na Koroškem, ki je avto kupila, se je zaradi svoje geste čez noč znašla v središču pozornosti celotne Slovenije.

Poklicali smo enega izmed njenih članov, Aleksandra Fratarja, in ga povprašali, kaj je razlog, da so se odločili za nakup in kakšni so njihovi načrti z avtomobilom nekdanjega predsednika. 

Pri nakupu je bila po njegovih besedah najpomembnejša dobrodelnost. Dražbe so se udeležili predvsem zato, ker je šlo za pomoč otrokom. Razkril je, da to ni bila njihova prva dobrodelna gesta, ampak so se dobrodelnih dogodkov že večkrat udeležili. "A takrat tega nismo počeli javno."

Bodo novi lastniki katrco obdržali?

Ob tem je razkril, da je bil to najvišji znesek, ki so ga do zdaj podarili. Tako visokega enkratnega zneska še nismo darovali, takrat je šlo bolj za zneske med 10.000 in 15.000 evri. Največkrat bolnišnicam in podobnim ustanovam. A če bi potegnili vse skupaj, bi bila ta številka na koncu precej višja od 60.000 evrov."  

Ob tem je razkril tudi, da avtomobila v družini ne nameravajo obdržati, ampak ga bodo najverjetneje na dražbo dali tudi sami. Če pa bi si Pahor prej zaželel s svojim nekdanjim avtomobilom še kdaj zapeljati, bi mu novi lastniki to dovolili. "Pustili bi mu, seveda, da se pelje sam."

Sogovornik, čigar družina ima v lasti uspešno podjetje Hygal, nam je ob tem zaupal, da nekdanjega predsednika tudi osebno pozna že od prej.

Instagram/Borut Pahor

Nekatere ponudbe niso bile resne

Ko ga je po oddani ponudbi Pahor poklical, ga je najprej zanimalo, ali je ponudba mišljena resno. "Dejal je, da je dobil veliko ponudb, tudi takšnih, ki niso mišljene resno." 

Družina bo avtomobil prevzela po 20. februarju. Njeni člani so za medije sicer dejali, da fotografij s Pahorjem, ki bodo najverjetneje nastale ob prevzemu avtomobila, ne bodo javno objavljali. A nam je sogovornik zaupal, da bi to vseeno storili, če bi fotografijo na družbenih omrežjih želel objaviti Pahor. "Kakšna skupna fotografija res ne bi bila problem," je dodal. 

Za konec je še razkril, da so ga zaradi tega nakupa ljudje zasuli s sporočili. Prejel jih je več kot 100, zato na vsa preprosto ni mogel odgovoriti, je še pojasnil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol